تأثیرآب آلوده برکشاورزی، شیلات
نوشته شده توسط : کلینیک تصفیه آب

www.ind.clinicab.ir

تأثیرآب آلوده برکشاورزی، شیلات

- اثرآلودگی آب برکشاورزی

آب آلوده از دو طریق، اثرات جدی برکشاورزی می گذارد:

1- آلودگی آب رودخانه ها یا آبهای زیرزمینی که برای کشاورزی مورد استفاده قرارمی گیرند:

این آلودگیها یا مستقیماً به محصولات کشاورزی آسیب وارد می کند یا آن که به طور غیرمستقیم بر رشد محصولات ، اثرمی گذارد.

2- آلودگی ناشی از تغییرخصوصیات فیزیکی وشیمیایی خاک :این نوع آلودگی به طور غیرمستقیم برتولیدات کشاورزی اثر می گذارد زیرا فعالیت میکروارگانیسمهای درون خاک تحت تأثیر این آلودگی قرار م یگیرد. پیامد این امر رشد محصولات کشاورزی، مختل می شود. نمونه ای بارز از این تأثیر در مزارع برنج (شالیزارها) مشهود است.

یکی از بارزترین مسائل، اثرکودپاشی غیرضروری ترکیبات نیتروژن است. نیتروژن یک ماده مغذی و یکی ازعناصری است که وجود آن برای گیاهان ضروری بوده و معمولاًبه صورت کود و به مقدار فراوان بکار برده می شود.

- اثرآب آلوده به فلزات سنگین برکشاورزی

پساب معادن حاوی مقادیر فراوانی فلز سنگین است که باعث آلودگی آب می شود. بسیاری از فلزات سنگین(درغلظت کم) برای رشد گیاهان ضروری هستند اما هنگامی که غلظت این فلزات در محیط زیست افزایش یابد، به گیاهان آسیب زیادی وارد می نمایند. میزان تأثیر این عناصر برگیاهان به نوع عنصر و گونه گیاهی بستگی دارد. ذکراین نکته ضروری است که در شرایط عادی غلظت فلزات سنگین در آب آبیاری به حدی نمی باشد که بلافاصله به گیاه آسیب برساند اما با تجمع این عناصر درخاک(طی یک

دورة زمانی طولانی) ، اثرات جدی در پی خواهد داشت. این امکان وجود دارد که عنصر سنگین تجمع یافته در سبزیجات، بتواند بر سلامت افرادی که از آن سبزیجات استفاده می کنند تأثیر بگذارد و عواقب ناگواری را در پی داشته باشد.

- تغییرویژگیهای فیزیکی و شیمیایی کلوئیدهای خاک

خاک در واقع در میان سنگ کره ،آب کره و هوا کره قرارگرفته است. کلوئید کمپلکسی است از سنگها که بوسیلة پوشش گیاهی و میکروارگانیسمها دچار هوازدگی شده و مواد آلی آن را بقایای گیاهان ، جانوران، آب و هوا به وجود می آورند. خاک همچنین بستری برای زندگی میکروارگانیسمهای گوناگون است که آنها را میکروارگانیسمهای خاک می نامند و عملکردهای پیچیده ای دارند. هنگامی که آب آلوده در خاک به حرکت درمی آید، خاک به صورت یک صافی عمل می کند و باعث رسوب مواد معلق موجود در آب آلوده میشود. ‏ سپس مواد محلول، جذب کلوئیدهای خاک شده و در نتیجه ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک تغییر می یابد. مثلا ً PH آن کاهش می یابد که این پدیده حل شدن فلزات سنگین را تسریع می کند.

- اثرآب آلوده برشیلات

تاکنون شرایطی مورد بررسی قرار گرفت که تحت آن شرایط، آب آلوده بر زیست بوم آب کره تأثیر می گذارد. اکنون شرایط، از دیدگاه شیلات بررسی می شود.

استانداردهایی به نام استاندارد شیلات درجه یک تا سه، در مجموعه استانداردهای کیفیت محیط زیست وجود دارند. مقادیراین استانداردها برای کیفیت آب رودخانه ها، دریاچه ها و دریاها مشخص شده است.علاوه بر این استاندارد کیفیت آب برای صنعت صیادی نیز توسط انجمن حفاظت میزان کیفیت آب باید به نحوی باشد که نه تنها حیات و تولید مثل ماهیان و موجودات دریایی حفظ شود بلکه از ارزش اقتصادی منابع آبزی نیز حفاظت بعمل آید. این استاندارد را می توان استانداردی تلقی نمود که به خوبی بقای صنعت شیلات را تضمین می کند.

با توجه به 2 پهنه آبی گسترده (خلیج فارس و دریای خزر) و منابع آبی متعدد درکشور و نیز استقرار انواع صنایع و نیروگاهها در جوار این مناطق، تصفیه آب جهت کشاورزی و شیلات مطابق با استانداردهای جدول (1-8) در حفظ منابع غنی شیلاتی و نیز سایر منابع موجود کشور می تواند مؤثرباشد.

 

جدول 1-8-استانداردها جهت منابع آب

منبع:

Environmental Graphic Book of Japan1991


کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران ارائه دهنده خدمات تصفیه آب و تصفیه پساب جهت صنایع مختلف است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.





:: برچسب‌ها: تأثیرآب آلوده برکشاورزی , اثرآب آلوده به فلزات سنگین برکشاورزی , اثرآب آلوده برشیلات , تصفیه آب ,
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 20 دی 1392 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: